Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Περαίωση On-line

Δυνατότητα και ηλεκτρονικής υποβολής των απογραφικών δελτίων για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών τους υποθέσεων έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπίπτουν στη ρύθμιση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τη διευκόλυνση των υπόχρεων έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των απογραφικών δελτίων και έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2006 στη διεύθυνση

http://www.gsis.gr/taxisnet/per2008/index.jsp
ή
http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/epixiriseis/e-epixiriseis.html


Ο ενδιαφερόμενος επιτηδευματίας μπορεί:

1. Να συμπληρώσει ηλεκτρονικά, σε ειδική φόρμα, το απογραφικό δελτίο με όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του αποτελέσματος της περαίωσης.
2. Να αποστείλει ηλεκτρονικά στην αρμόδια ΔΟΥ το απογραφικό δελτίο που συμπλήρωσε και ταυτόχρονα να λάβει έτοιμο εκτυπωμένο το οριστικό ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης.

Προυπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει την επομένη της υποβολής του απογραφικού να προσέλθει στην εφορία που ανήκει για να υπογράψει την πράξη αποδοχής της περαίωσης, να ρυθμίσει τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης του φόρου και να καταβάλλει το 20% της συνολικής οφειλής.

Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να πληρωθεί σε δόσεις, οι οποίες είναι:
α) Έξι (6) ίσες μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, χωρίς όμως το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των πεντακοσίων (500) ευρώ.
β) Οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι πάνω από είκοσι πέντε (25.000) χιλιάδες και μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.
γ) Δώδεκα (12) ίσες μηνιαίες δόσεις, όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι πάνω από εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.


Δυνατότητα χρήσης της νέας αυτής ηλεκτρονικής υπηρεσίας έχουν όλοι οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για την περαίωση, εφόσον δεν έχουν διαπράξει διαπιστωμένες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ή δεν έχουν άλλες ελεγκτικές εκκρεμότητες (αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, προσφυγές κ.λπ.). Φορολογούμενοι που βαρύνονται με παραβάσεις ή έχουν ανέλεγκτες χρήσεις πριν το 2000, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή και θα πρέπει να απευθυνθούν στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Περισότερες πληροφορίες για την περαίωση στην ΠΟΛ1130/2-10-2008
Εδώ

Αλιστράτη Σερρών

Αλιστράτη Σερρών