Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Combat - Η μάχη


Σήμερα πήρα μία εφημερίδα που είχε προσφορά ένα επεισόδιο της σειράς " Η ΜΑΧΗ", που παιζόταν στην Αμερική από το 1962 έως το 1967(ήμουν αγέννητος τότε).

Φανατικός θαυμαστής του λοχία Σόντερς, που υποδυόταν ο ηθοποιός Vic Morrow. Η Μάχη - Combat έχει μείνει αξέχαστη σε όλους, όσοι την παρακολουθούσαν φανατικά. Μεταξύ αυτών και εγώ. Την εποχή που παιζότανε στην ελληνική τηλεόραση πρέπει να ήμουν περίπου 5 - 8 χρονών. Στις αλάνες της Κασσάνδρου, Ιουλιανού, Ολυμπιάδος, και στην αυλή της εκκλησίας του Αγ.Δημητρίου, που παίζαμε "πόλεμο" όλοι θέλαμε να ήμαστε ο "λοχίας Σοντερς"

Η σειρά αναφερόταν σε ένα απόσπασμα αμερικανών στρατιωτών το οποίο μαχόταν στην Ευρώπη εναντίον των Γερμανών, μετά την συμμαχική εισβολή στην Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944. Κύριοι πρωταγωνιστές ο λοχίας Saunders και ο υπολοχαγός Hanley (Rick Jason). Φοβερή σειρά, καλογυρισμένη. Από μικρή έρευνα που έκανα στο διαδύκτιο, οι ηθοποιοί εκπαιδεύτηκαν σε αληθινό στρατόπεδο πριν τα γυρίσματα. Οι αυτοτελείς ιστορίες είχαν αγωνία, συναίσθημα και χιούμορ.


Ο Vic Morrow προτάθηκε για βραβείο ΕΜΜΥ για το επεισόδιο της πρώτης σεζόν με τίτλο "Survival" (Μάρτιος 1963). Δυστυχώς σκοτώθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τανίας "Η ζώνη του λυκόφωτος - Twilight Zone – The Movie".
Born: February 14, 1929, Bronx NY
Died: July 23, 1982, Santa Clara river CA
Height: 5'9"
Hair: Blond
Eyes: Blue
Για περισότερες πληροφορίες:
Vic Morrow
Vic Morrow
Φωτογραφίες από την "ΜΑΧΗ"
Ταινίες



Αλιστράτη Σερρών

Αλιστράτη Σερρών