Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑ

Διπλό κτηματολόγιο για τους δανειολήπτες
Της Έφης Καραγεώργου (Capital.gr)

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν αποκτήσει ακίνητα μέσω τραπεζικού δανεισμού –και τα οποία εξακολουθούν να είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες- θα πληρώσουν δύο φορές το ίδιο τέλος.



Οι τράπεζες θα μετακυλίσουν το κτηματόσημο στους ιδιοκτήτες? Προβλέπεται αυτό από κάποια διάταξη? Δεν θα πρέπει το κράτος να απαγορέψει τις χρεώσεις αυτές? Δηλαδή πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει?
Ήδη το "κτηματόσημο" είναι άδικο σε πολλές κατηγορίες ιδιοκτητών. Επιτέπεται μητέρα (χήρα) με δύο ανήλικα παιδιά, να πρέπει να πληρώσει για την πρώτη της κατοικία (κληρονομιά από τον σύζυγο) το λιγότερο 105 ευρώ, και αν υπολογίσουμε και κάποια αποθήκη ή στάθμευση, το ποσό αυτό να ξεπερνάει τα 200ευρώ????. Θα έρθει δηλαδή και η τράπεζα να της ζητήσει επιπλεόν 200 ευρώ. Τι νόμοι της ζούγκλας είναι αυτοί!!!!!!

Ας προσέξουν οι κύριοι, που πίσω από τα γραφεία τους, βγάζουν νόμους και κανόνες για να αρμέγουν τον κοσμάκη. Κύριοι, προσοχή. Κάποτε θα ξυπνήσουν όλοι αυτοί και θα ψάχνεται να κρυφτείτε.

Συγνώμη για το ύφος μου, αλλά πραγματικά είμαι θυμωμένος με όλους αυτούς που σκέφτονται τον εαυτούλη τους, τις καρέκλες τους και τα κέρδη τους.

Το αρχείο μου.

Αλιστράτη Σερρών

Αλιστράτη Σερρών